Diensten mediator

Allround in conflictbemiddeling, accent op echtscheiding

Wanneer u in een conflict verzeild raakt, dan is er slechts één uitweg: uw eigen weg. Omdat voor de andere partij(en) hetzelfde geldt, is het belangrijk in gesprek te gaan. Waar conflictpartijen hier zelf niet (meer) in slagen, is er Booms Bemiddeling, echtscheidingsmediator.

Booms Bemiddeling is geregistreerd bij de Nederlandse Federatie voor Mediators in Nederland en heeft ervaring met mediation bij verschillende soorten conflicten. We zijn ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand en geacrediteerd op het terrein van Familiemediations. We werken samen met de Rechtbank Haarlem, Alkmaar en Amsterdam en het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Er is veel ervaring met cultuurverschillen en niet-alledaagse situaties. Bij echtscheiding hebben de kinderen top-prioriteit! Binnenkort zijn we ook formeel ‘Kiescoach‘ (coach voor Kinderen In EchtScheiding) We luisteren dan ook heel graag naar uw kinderen, indien zij kunnen/ willen meepraten. We hebben gemerkt dat dit heel belangrijk kan zijn. Bij echtscheiding is alle financiele expertise ook in huis.

Zie ook aanpak mediation

Online mediation

Conflicten kunnen erg heftig zijn. Zozeer, dat het niet goed voelt om rechtstreeks en in dezelfde ruimte met elkaar in gesprek te gaan. In zo’n geval kan online mediation uitkomst bieden. Het maakt de drempel lager, zodat resultaat een kans krijgt. We zijn Juripax gecertificeerd. Dit houdt in dat we online-mediation mogen aanbieden.

Populaire route

Mediation is niet voor niets een populaire route bij conflicten. Het voorkomt de gang naar de rechter en het ‘gevecht’ van advocaten. Steeds vaker ziet ook de rechter de noodzaak van mediation in en verwijst deze alsnog naar de mediationtafel. Om deze reden doet Boomsbemiddeling mee met mediations tijdens voorlopige voorzieningen van de rechtbank: Mediation wordt aangeboden omdat het lang duurt voordat sommige zaken voorkomen. Indien u direct in mediation gaat, is de zaak misschien al opgelost voor die ooit voor is gekomen.

Veilig en betrouwbaar

Booms Bemiddeling staat voor een veilige en betrouwbare bemiddeling. Mediation via Booms Bemiddeling garandeert het behoud van de eigen autonomie. Informeer naar de mogelijkheden, bijvoorbeeld ons instaptarief.

 

Comments are closed.