Werkwijze mediator

Mediation: zicht op een oplossing

Bij mediation blijven de deelnemers eigenaar van het probleem én van de oplossing. Er worden nooit oplossingen geforceerd. Toch komt een uitkomst dikwijls snel in zicht, zodat de kosten en impact van een rechtszaak achterwege kunnen blijven of slechts nog een formaliteit zijn.

Juridisch houdbaar

Wanneer sprake is van een conflict -zeker bij echtscheiding- dan spelen emoties, spanningen en stress vaak een rol. Booms Bemiddeling voorkomt dat het uitzicht op een oplossing verdwijnt. Ouders zijn tegenwoordig verplicht om een gezamenlijk ouderschapsplan te maken bij echtscheiding. Dit levert veel problemen op. Ondersteuning voor een redelijk gesprek en een gedegen ouderschapsplan, is dan prettig en stelt de ex-partners in staat om tot houdbare afspraken te komen. Die tegemoet komen aan de wensen van de kinderen. Zonder een goed ouderschapsplan, sta je dikwijls snel weer voor de rechter.

Grote vrijheid

Booms bemiddeling heeft kennis van de juridische context van diverse soorten conflicten, zodat oplossingen ook bij een rechter stand houden. Booms Bemiddeling geeft partijen grote vrijheid om passende oplossingen voor hun situatie te vinden, en biedt daarmee meer ruimte dan een rechter kan. Met mediation kiezen conflictpartijen voor een eigen oplossing. Er is veel meer mogelijk dan meestal gedacht wordt.

Vast traject, vaste kosten

Booms Bemiddeling werkt volgens een vast proces. We starten met een intakegesprek, waarbij ook de mediationovereenkomst wordt besproken en ondertekend. Heeft u recht op toevoeging? Dan regelen we dat meteen. In dit eerste gesprek worden de vaste elementen van mediation benadrukt: vrijwilligheid, transparantie en geheimhouding. Ook bespreken we de kosten (€ 125 per uur inclusief btw*). Tenslotte wordt een start gemaakt met de daadwerkelijke bemiddeling.

Regie in handen

Legt u de regie over uw situatie, uw kinderen liever niet neer bij de rechter, maar bent u in staat om het zelf in de hand te houden? Neem dan contact op met Booms Bemiddeling.

* Bij de eerste bijeenkomst geldt een instaptarief van 100 euro inclusief Btw. voor de hele bijeenkomst. In een aantal gevallen wordt mediation vergoed door de verzekering of kan via de Raad voor Rechtsbijstand een vergoeding worden verkregen.

Comments are closed.